WOZ-beschikking

De WOZ-beschikking ligt intussen alweer een aantal weken op het bureau en in veel kernen is er onvrede over de werkwijze van het fonds gekomen.

LET OP: bezwaar dient binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking bij de gemeente binnen te zijn.
Dat is dus uiterlijk  vrijdag 8 April

https://oc-swf.nl/2022/03/01/woz-beschikking-binnen-geld-terug-door-woz-bezwaar/

Ontwikkelingen

Wij wachten op dit moment op een uitnodiging van de rechtbank Noord-Nederland om de bezwaren van 2021 inhoudelijk te behandelen. Onze advocaat blijft bij het standpunt dat de gemeente in overtreding is. Bezwaren 2022 vallen in principe niet onder de rechtszitting ten aanzien van de bezwaarprocedure 2021.

Inmiddels is ook bekend geworden dat deelnemende kernen door het fonds verplicht wordt om tegen betaling duidelijk te maken dat zaken mede door het ondernemersfonds gefinancierd zijn. Deze kosten moet de kern zelf dragen en gaat dus ten koste van de inleg. Het credo was in onze ogen al lang niet meer “voor en door ondernemers”, het lijkt nu steeds meer “door ondernemers, voor het fonds”.

Het wordt steeds meer duidelijk dat het fonds probeert de besteding van het geld van u als ondernemer te “sturen”. Dit heeft inmiddels al tot de nodige grote of kleine scheuringen geleid in lokale ondernemersverenigingen, maar ook in kernen als geheel.

Het kan daarom nooit kwaad (aangetekend) bezwaar aan te tekenen en hiermee uw ongenoegen bij de gemeente duidelijk te maken.

Met vriendelijke groet,

Ondernemerscollectief SWF