Toiletvoorzieningen campings, jachthavens, vakantieparken GESLOTEN.

 Toiletvoorzieningen campings, jachthavens, vakantieparken GESLOTEN.

 

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens per 27 maart 2020 gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen. De maatregel is opgenomen in de nieuwe noodverordening, die de drie regio’s hebben vastgesteld.

 

Omdat binnen de Veiligheidsregio Fryslân de dreiging bestaat dat zowel op of bij de locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) als op of bij parken, natuurgebieden en stranden de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen, zijn die gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen met de noodverordening via het tweede lid ieder geval tot en met 6 april 2020 aangewezen als verboden locaties.

 

De recreatiebedrijven zelf mogen dan wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan. Het verbod geldt voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens. Faciliteiten als zwembaden en horeca moesten door de maatregelen van het rijk op deze plekken al gesloten blijven.

 

Aankomende week neemt het kabinet een besluit over een eventuele verlenging van de looptijd. Daarna nemen de voorzitters van de Veiligheidsregio’s een nieuw besluit over het al dan niet gesloten houden van de toiletvoorzieningen op de campings en jachthavens.

Heeft u vragen over de uitvoering van dit bericht kunt u contact opnemen met
Jacques van den Bosch,  accountmanager ondernemen SWF
T: 06 46 042 638           E: J.vandenBosch@sudwestfryslan.nl