Nieuws brief OV Woudsend e.o. Maart 2020

 

Nieuwsbrief n.a.v. Coronavirus – 19 maart 2020

Beste leden,

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is enorm voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat merken we ook hier in de regio Woudsend. De horecagelegenheden zijn gesloten, het MFC is dicht. Het sociale leven en de sport liggen plat. Evenementen worden uitgesteld of zijn zelfs afgelast.

Durf te vragen Ondernemers zijn gewend hun eigen boontjes te doppen. En liefst die van anderen er bij. Tegelijk is het slim om hulp te vragen als dat het proces kan versoepelen. We weten nu nog niet welke vragen, op welk moment in de tijd op ons af komen. Eén ding is wel zeker: Niemand kan deze crisis in z’n eentje persoonlijk of zakelijk de baas. Het getuigt van goed ondernemerschap om hulp te bieden waar het kan èn support vragen wanneer dat nodig lijkt. Om vraag- en aanbod van onze leden bij elkaar te brengen kunt u mij mailen via voorzitter@ovwoudsend.nl Bellen mag natuurlijk ook, ik ben rechtstreeks bereikbaar via 06-51111807.

Actuele informatie Om u in deze onzekere en onvoorspelbare tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, zullen wij het nieuws voor ondernemers volgen en relevante informatie voor u verzamelen. Wij delen dit regelmatig op de OVW website en de Facebook pagina. Op deze manier houden we het overzicht en de verbinding met u als leden, ook op afstand. Kijk dus regelmatig even op de site en/of op onze FB pagina.

Overheidsmaatregelen De gemeente SWF heeft op haar website alle (steun-)maatregelen voor ondernemers gebundeld en inzichtelijk gemaakt. Via de link https://sudwestfryslan.nl/nieuws/informatie-coronavirus/ blijft u op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en de beschikbare overheidssteun. U vindt ook actuele informatie op de website van de Kamer van Koophandel via: https://www.kvk.nl/corona/veelgestelde-ondernemersvragen-over-corona/ Deze websites worden telkens bijgewerkt, zodat de meest recente berichten voor ondernemers beschikbaar zijn.

Lokale Initiatieven Ondernemers zijn creatief, dat blijkt al uit het feit dat verschillende horeca ondernemers hun dienst razendsnel hebben aangepast naar een professionele manier van culinair bezorgen en afhalen. Een B&B biedt haar ruimte aan als flexkantoor. Het ruime Fitnessplein is in gebruik genomen, een prachtig alternatief nu het MFC en sportscholen gesloten zijn. Ik ben er van overtuigd dat terwijl ik dit schrijf al weer nieuwe initiatieven gestart zijn. Deel deze activiteiten zo veel mogelijk op de sociale media. Maak gebruik van elkaars aanbiedingen en suggesties, zodat we samen de ondernemers en inwoners van Woudsend kunnen steunen waar mogelijk.

Nu en straks Dit zal niet het laatste bericht zijn in het licht van deze crisis. Ik ga er van uit dat de impact en gevolgen voor langere tijd een grote rol spelen in de Woudsender samenleving en in het totale economisch verkeer. Veel van wat vanzelfsprekend was, gaat op de schop of wordt rigoureus anders. Ondernemers zijn echter bekend (en berucht) om hun inventiviteit, solidariteit en veerkracht. Juist in lastige omstandigheden. Ik reken er op dat we elkaar daarin zullen vinden en steunen.

Namens het bestuur,

Gert-Jan Cozijnsen, voorzitter