Vijf woorden van: Arend van der Wal

In de rubriek ‘Vijf woorden van’ komt iedere editie een ander OVW-lid aan het woord. Zij kiezen vijf woorden die het beste bij hen past en passen dit vervolgens toe op hun eigen onderneming. Deze editie: Arend van der Wal, mede-eigenaar van Garage B. Pietersma.

Personalia

Naam: Arend van der Wal
Bedrijf: Garage B. Pietersma
Eigenaar sinds: 2002
Woonplaats: Woudsend (bij de garage aan de Vosseleane)
Gezin: vrouw Mirjam, zoon Marco en dochter Dionne
Lid van OVW sinds: Denk zolang het bedrijf bestaat, als er toen tenminste al een OVW was

GROEI

“Bij het woord groei denk ik niet direct aan de groei in omvang van een bedrijf, maar wel aan het groeien in aanbod en kwaliteit. Wij streven ernaar onze kwaliteit te allen tijde hoog te houden. Hoe we dit realiseren? We investeren in de juiste apparatuur. In mijn ogen kun je zo, als (auto)bedrijf zorgen, dat je groeit. Wij investeren veel in onze werkplaats. Denk hierbij aan 3D-uitlijnapparatuur of de nieuwste bandenapparatuur. Momenteel zijn we bezig met het uitbreiden van onze werkplaats. Door middel van een kleine verbouwing komt er ruimte voor een nieuwe hefbrug. Deze is zo ingericht dat er zowel een kleine SMART als grote campers en bedrijfsauto’s op kunnen.” Wij streven naar een hypermoderne werkplaats en een zeer moderne uitstraling. Oftewel: wij willen voorop lopen!”

WERKNEMERS

“Wij hebben voor ons bedrijf bewust gekozen voor een jonge, enthousiaste groep werknemers. Daarbij vinden we het belangrijk dat we goed opgeleid personeel hebben. Dit uit zich in het feit dat we veel 1e monteurs aan het werk hebben. De autowereld is enorm aan trends en wetgeving onderhevig. Daarom is het belangrijk dat de monteurs feeling hebben met de hedendaagse auto’s. Als bedrijf investeren we daarom ook veel in cursussen voor hybride en elektrische auto’s.”

De garage is in 2011 verhuisd van haar stek aan de Vosseleane bij de brug naar de moderne, nieuwe locatie aan de rondweg. “Toen we verhuisden zijn we gestart met drie monteurs op onze nieuwe locatie. Tegenwoordig hebben we vijf monteurs in de werkplaats. Ik kan niet anders stellen dan dat we echt een topteam aan het werk hebben. Alle monteurs zijn zeer flexibel en welwillend. Moet er eens overgewerkt worden? Dan is er nooit iemand te beroerd om dit aan te pakken. Ik merk ook dat onze monteurs goed contact met onze klanten hebben. Er is een grote categorie klanten die speciaal voor onze monteurs bij ons bedrijf komen. Ze lopen dan gerust de werkplaats binnen om problemen met hun auto rechtstreeks met de betreffende monteur te bespreken. Deze laagdrempeligheid siert ons bedrijf in mijn ogen.”

“Ik vind dat je als baas het goede voorbeeld moet geven voor je werknemers. Zichtbaarheid als ondernemer binnen je eigen bedrijf is dan ook belangrijk. Mijn ambitie is om altijd zo betrokken te zijn bij het bedrijf als nu. Hiermee probeer ik zo goed mogelijk mee te denken met mijn werknemers. Ik ben zelf begonnen als monteur en weet dan ook goed hoe het is om in de werkplaats te staan.”

LOKAAL

“Als ik denk aan het woord lokaal, denk ik aan samenwerken. Ik vind dat we in Woudsend veel meer kunnen samenwerken als lokale bedrijven en hoop dan ook dat we een manier vinden om een samenwerking te realiseren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een bonnenboekje of spaarkaart met acties van alle bedrijven in Woudsend. Zo wordt het aantrekkelijker om de handel in Woudsend te houden en te gunnen aan lokale bedrijven. We versterken elkaar dan als lokale winkeliers.”

“Wij gunnen zelf de handel ook zoveel als mogelijk aan andere Woudsender ondernemers. Zo ook met onze verbouwing bijvoorbeeld: we kijken altijd of er lokale bedrijven zijn die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Verder vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Dit laten we zien door lokale initiatieven te sponsoren in Woudsend en omstreken. Denk hierbij aan voetbalclubs, het MFC, biljartclubs en volleybal. Ook bij evenementen proberen we altijd te bekijken wat we kunnen betekenen en sponsoren waar mogelijk.

EERLIJK

“Eerlijke handel is voor mij ontzettend belangrijk. Door het hanteren van eerlijke prijzen en eerlijk te vertellen wat er bijvoorbeeld aan een auto mankeert, denk ik dat je als bedrijf het langst blijft bestaan. Vage communicatie en weinig inzicht voor de klant is in mijn ogen killing voor een goede klantrelatie.”

“Eerlijkheid is voor mij als persoon ook erg belangrijk. Ik kan slecht tegen onrecht en zet me dan ook in voor zaken die me aan het hart liggen. Ik houd van een no-nonsense aanpak. Discussiëren is prima, maar uiteindelijk moeten we doorpakken met z’n allen.”

WOUDSEND

“Ik ben niet bij heel veel zaken betrokken in het dorp. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat je iets moet doen waar je hart bij ligt. Mijn passie is voetbal. Ik heb zelf altijd gevoetbald en ben trainer en leider geweest van de jeugd. Toen ik in Woudsend kwam wonen heb ik dat opgepakt in het dorp. Momenteel ben ik leider-trainer van de B junioren (tegenwoordig JO-17) en zit ik in het jeugdbestuur. Dit betekent bijna iedere zaterdag met de junioren op pad, regelmatig vergaderen en iedere woensdag trainen. Ik ben hier zo’n beetje zeven uren per week mee bezig. Ik kan dus wel stellen dat – naast mijn werk – voetbal echt mijn ding is.”